Történetünk

2017. március 29-én 15 lelkes kerékpáros megalakította a Dorogi Kerékpáros Klubot.

Az alapító tagok között voltak hegyi bringások, országútisok, túra kerékpárosok is, így egy széles látókörű klubélet volt kialakulóban. A klub elnöke Farda Zsuzsa.  Az első összejövetelen megbeszéltük azokat az irányvonalakat, amerre haladni szeretnénk, ilyenek a tagok toborozása, tagdíj fizetés, megjelenés, kommunikáció. A névválasztásra szavazást írtunk ki, aminek eredménye: Dorogi Kerékpáros Klub. Több kisebb helyi túrát szerveztünk az első évünkben,  és taglétszámunk is bővült.

2018-ban egyesületként folytattuk tovább, így nevünk is megváltozott: Dorogi Kerékpáros Egyesület  Az egyesület elnöke Farda Zsuzsa, elnökségi tagok: Kissné Csorba Erika, Meggyesi Ottília, Kondor József, Berndt József.  Taglétszámunk folyamatosan emelkedett, 2019 év végére több, mint 40 egyesületi tagot számláltunk már. A DKE fő irányvonala a szabadidős kerékpározás lett.

Céljaink

Terveinkben elsődlegesen a kerékpározás megszerettetése, és a környékbeli bringázási lehetőségek népszerűsítése, kerékpártúrák szervezése Magyarországon, illetve külföldön, kerékpáros rendezvények szervezése Dorogon, egyéb kerékpáros teljesítménytúrán való részvétel, megjelenés, stb.

Stratégiánk

Próbálunk valamit tenni a kerékpáros szabadidősportért, és természetesen örülünk, és támogatjuk, ha valaki a leendő tagok közül bármilyen megmérettetésen, versenyen részt vesz. Szeretnénk egy olyan Klub életet kialakítani ahol sokan megtalálják az érdeklődésüknek megfelelő programokat. Az Egyesületünk támogatja és küzd a kerékpáros fejvédő kötelező használatáért, ezért kerékpártúráinkon bukósisakot hordunk! A túrákon saját felelősségünkre veszünk részt a KRESZ szabályait betartva!

Tagdíj

Tagsági díjunk 1 naptári évre 10.000.-/fő. A tagsági díj befizetésével jogosult leszel az aktuális póló átvételére, és a szervezett, részvételi díjas eseményeken való ingyenes, vagy kedvezményes részvételre. Megbeszéléseinken részt vehetsz, és ötleteiddel, javaslataiddal támogathatod a klubéletet.
A Sítechnika Kerékpáros Szaküzletben 10% kedvezményt kapsz!

Az egyesület bankszámlaszáma: 58600513-11250137

Dokumentumok